FAQ

 

Wat heb ik nodig voor het maken van een glittertattoo?

  1. Huidlijm, dit is een huidvriendelijke lijm die speciaal bedoeld is voor het zetten van glittertattoos.
  2. Sjabloon, dit is een sjabloon die bestaat uit drie lagen zodat je het figuur makkelijk op de huid kunt overbrengen. Door de plaklaag sluit hij mooi op de huid aan, waardoor de glittertattoo strak op de huid komt.
  3. Glitters, deze zijn geschikt voor cosmetisch gebruik en bieden wij aan in diverse kleuren en groottes.
  4. Kwasten, in verschillende diktes zodat je een mooie tattoo kunt zetten. De dikke kwast wordt gebruikt voor het verwijderen van overtollige glitters.

Kun je een sjabloon meerdere keren gebruiken?

Het sjabloon is gemaakt voor éénmalig gebruik. Bestaat het sjabloon zonder kleine details of losse onderdelen dan kun je ze vaker gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de plakkracht achteruit gaat. In verband met de hygiëne is het niet aan te raden om het sjabloon bij andere personen te gebruiken.

Moet ik altijd een sjabloon gebruiken als ik een glittertattoo wil maken?

Nee hoor, dat is niet altijd nodig. Je kunt met de huidlijm ook een eigen ontwerp maken en deze, net zoals met een sjabloon, opvullen met de glitters.

Is de glittertattoo geschikt voor alle huidtypes?

De huidlijm van glitterwereld is huidvriendelijk en bevat geen ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid en voldoet aan alle gestelde wettelijke eisen. Mocht er toch onverhoopt een allergische reactie optreden verwijderen de glittertattoo dan direct met olie of een vette crème.

Wat is de reden dat de lijm transparant moet worden voordat ik de glitters erop doe?

De lijm kleeft het krachtigst op het moment dat hij geheel transparant is. Ga je wel alvast de glitters aanbrengen als de lijm nog wit is dan blijft er overtollige lijm aan de kwast zitten en kleven de haren van de kwastjes aan elkaar.  Als je wacht tot de lijm geheel transparant is dan blijven je kwasten schoon en de tattoo langer mooi.

Waarom wordt er geadviseerd om de glitters van onder naar boven en van buiten naar binnen aan te brengen als ik meerdere kleuren gebruik?

Dit raden wij aan als je meerder kleuren in een tattoo gaat gebruiken. Omdat er altijd glitters naar beneden, dus op de huidlijm, vallen. En van buiten naar binnen omdat je anders met een volle kwast glitters over de onbedekte huidlijm gaat en er ook glitters op de huidlijm kunnen vallen.

Wat voor soort glitter zit er in de glittertattoo ?

We gebruiken Biologisch afbreekbare glitters. En tot ze uitverkocht zijn gebruiken wij ook cosmetische polyester glitters die ook in andere cosmetische producten gebruikt worden. Je kunt ze ook gebruiken voor nailart en het verfraaien van schminkwerkWij raden echter altijd af om de glitters in de buurt van de ogen te gebruiken, zeker bij jonge kinderen die toch vaak in hun oogjes wrijven.

Kan ik ook kerstglitter of hobbyglitter gebruiken?

Dit raden wij ten zeerste af, omdat er in deze glitters glas- en/of metaaldeeltjes zitten.

Hoe lang blijft een glittertattoo gemiddeld zitten?

De glittertattoo blijft gemiddeld 1 tot 7 dagen zitten. Dit is afhankelijk van de plaats van de tattoo en  het huidtype. Bij een vettere huid is de tattoo eerder verdwenen.

Hoe kan het dat bij mij de glittertattoo er al binnen een dag af is of al minder mooi wordt?

  1. De huid is niet schoongemaakt met alcohol voordat het sjabloon aangebracht werd.
  2. Nadat de glittertattoo is aangebracht heeft u een olie- of alcoholhoudende crème of lotion gebruikt, zoals een bodylotion of zonnebrandcrème
  3. Kleding schuurt over de glittertattoo bijvoorbeeld bij de broekrand of bij de mouwen.
  4. Je zweet waardoor de glittertattoo los weekt.
  5. Na het douchen heb je er met een handdoek overheen geschuurd.
  6. Je hebt een vet huidtype.

Kan ik douchen of zwemmen met een glittertattoo?

Ja dat kan. De glittertattoo blijft zitten zolang je er maar niet over wrijft als je huid nat is. De lijm wordt namelijk wel poreus. Je kunt dan ook de huid op de plaats van de glittertattoo het beste aan de lucht laten drogen.

Hoe verwijder ik de glittertattoo van mijn huid?

De glittertattoo is te verwijderen met (olijf)olie of een vette crème. Dit smeer je op de glittertattoo en laat je even inwerken. Je kunt dan met een lauwwarm water en een doekje de glittertattoo makkelijk verwijden. Niet gaan krabben, hierdoor beschadigt de huid.

Als ik zelf een ontwerp of logo heb kan daar dan een sjabloon van gemaakt worden?

Dat is zeker mogelijk. Van de meeste afbeeldingen of bedrijfslogo’s is een sjabloon te maken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend voorbeeld en offerte.

Hoe verwijder ik schmink?

Je kunt de huid luchtig wassen met lauwwarm water en zeep (of shampoo) om zo vast een groot deel te verwijderen. Even inmasseren en afspoelen met lauwwarm water. Ideaal is de schminkwashand, met alleen water veeg je zelfs waterproof mascara zo van de huid af!

Gebruik geen Afschmink, want dat bevat wassen en oliën die de Water Make-up juist aan de huid laten hechten. Gebruik geen kant-en-klare vochtige reinigingsdoekjes.

Hoe maak ik mijn glittertattoo kwast schoon?

Na afloop van het zetten reinigt u al uw materialen met water en zeep en desinfecteer daarna met alcohol 70%. Uw penselen doopt u na het normaal reinigen ook in alcohol 70% en laat u daarna aan de lucht drogen.

Hoe maak ik mijn schminkkwasten schoon?

Je kunt het beste de penselen en de zeep onder een lauwwarme waterstraal houden. Dan ga je met de penselen over de penselenzeep heen en spoelt ze weer uit. Dit herhaal je tot er schoon schuim uitkomt.
Laat penselen altijd liggend drogen.